Продавець ФОП Луценко О.В. розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
579 відгуків
Заказать +380956665475 ViberЗаказать препараты
ул. Ліцейська 26, Харків, Україна
+380 (95) 666-54-75
+380 (98) 563-62-73
Ветеринарные препараты и кормовые добавки от ветаптеки Луценко О.В.
Кошик

Як правильно вирощувати поросят.

Як правильно вирощувати поросят.

У поросят повинні бути довгий і прямий тулуб, широка спина. Провисла спина, перехоплення за лопатками, відвислість черева — ознаки слабкого розвитку мускулатури. Крижі мають бути рівні, окости довгі, м'які ясисті і добре виповнені. Дуже важливо, щоб у тварин були міцні й здорові ноги. У здорових поросят хвіст завжди сухий і чистий, скручений в петлю, у хворих — опущення, мокрій, облізлий. Особливу увагу слід звертати і на стан легенів. При їх захворюванні поросята дихають важко, з хрипами. Під час руху тварини з хворими легенями видно, що вона задихається або дихає часто і поверхнево, кашляє. Купуючи порося, бажано подивитися, як воно споживає корм, і брати ті, яке з апетитом «хватом» їсть, а не смокче. При виборі поросяти треба також звертати увагу на його породу, оскільки від цього певною мірою залежать тип відгодівлі та якість продукції.

Придбавши паця, важливо створити правильні умови утримання тварини. При погіршенні їх свині часто простуджуються і хворіють, що веде до зниження їхньої продуктивності.

Оптимальна температура повітря для поросяти має становити 18-22° С, для молочних поросят — 26-28°С з поступовим зниженням перед відлученням до 20-22° С, для поросят після відлучення — 18-20°С і для відгодовуваних свиней — 14-20° С. Не треба нехтувати температурними умовами-вони відіграють дуже важливу роль. Так при температури вищій за означену норму поросята стають млявими, малорухливими і погано їдять. При температури нижчій норми-поросята відстають у рості бо значна кількість енергії отріманої з кормом втрачається на обігрів тіла.

У приміщенні для свиней мають бути щільні непромерзаючі стіни, теплий водонепроникний дах, тверда іпідлога з достатньою кількістю підстилки, добре освітлення, вентиляція, канавки для стікання води і сечі.

Як би добре ви не доглядали за твариною, але рано чи пізно вона може захворіти. Щоб цього не сталося, перш за все потрібно зробити поросяті щеплення.

У віці 10-30 днів поросят необхідно щеплять від набрякової хвороби, сальмонельозу та пастерельозу, ентерококкової інфекції (стрептококозу). Це самі небезпечні інфекційні захворювання молодняку свиней.

Дуже важливо перед щепленням зробити профілактичну дегельмінтізацію (обробку проти глистів). Гельмінти заважають формування іммунитету, сповільнюють розвиток і ріст поросят. Препаратів для дегельмінтизації дуже багато, порадьтеся з ветеринарним лікарем що до вибору найоптимальнішого препарату.

У віці 60-70 днів поросят вакцинують проти хвороби Тешена та бешихи свиней.

Відгодівля — це заключний етап виробництва свинини. Правильно відгодувати свиню — це одержати за короткий строк найбільшу кількість високоякісної продукції при найменших витратах кормів. Результати відгодівлі залежать від породи, віку при постановці на відгодівлю, її тривалості, кількості та якості кормів, умов годівлі й утримання. Якість м'яких м'яса і сала значною мірою залежить від якості корму під час відгодівлі тварин. При меншій кількості протеїну в кормі молоді свині нарощують більше сала і менше м яса й навпаки. Майже всі корми, багаті на легкоплавкі жири (макуха, кукурудза, соя), при згодовуванні їх у великій кількості погіршують якість м'яких м'яса і сала. Негативно позначаються на якості свинини також водянисті корми — барда, жом, картопляні жмаки. За 1-1,5 міс до забою з раціону потрібно виключити рибу і рибне борошно, щоб запобігти неприємному запаху м яса і сала. Краще в цей період використовувати ячмінь, горох, жолуді, буряки, зелену масу, сіно люцерни тощо. У домашніх умовах відгодовувати свиней дуже вигідно, оскільки, крім концентрованих кормів, їм можна давати кухонні й столові відходи, а також городину і звичайну траву.

У приміщенні для свиней можна часто бачити великі скупчення мух, які розташовуються і на тваринах, і на стінах. Всі вони можуть бути переносниками збудників сибірської виразки, туберкульозу, бруцельозу, бешихи свиней, чуми птахів, паратифу, гельмінтозів, кокцидіозів та ін

Боротьба з мухами повинна вестися постійно шляхом раціонального розміщення туалетів і гноєсховищ, регулярного застосування інсектицидних засобів.

 

Маючи необхідні знання і дотримуючись рекомендацій ветеринарів, виростити здорову свиню зовсім не складно, тим більш що тепер Ви знаєте як правильно вирощувати поросят.

Інші статті
  • Як правильно годувати собаку
    Я назвав цю статтю «Як правильно годувати собаку» і назва увазі що я зараз дам відповіді на всі питання, і я знаю точно як правильно годувати цуценя або дорослу собаку, або собаку в похилому віці. Насправді все не так просто.
  • Міфи про антибіотики
    У минулій статті https://vetapteka.sumy.ua/a366306-pro-antibiotiki.html ми дізналися що таке антибіотики і коли їх призначають. З моменту винаходу антибіотиків, а це було в 1928 році, все що пов'язано з ними обросло безліччю міфів і страхів.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner