Продавець ФОП Захарченко О.В. розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
484 відгуків
Заказать +380956665475 ViberЗаказать препараты

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена у найближчий робочий день.

ул. Батюка 36 А, Охтирка, Україна
+380 (95) 666-54-75
+380 (98) 563-62-73
Ветеринарные препараты и кормовые добавки от ветаптеки Захарченко О.В.
Кошик
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Борошно м'ясо-кісткове 1 кг упаковка

Борошно м'ясо-кісткове 1 кг упаковка

  • В наявності

40 

Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн

Борошно м'ясо-кісткове 1 кг упаковка
Борошно м'ясо-кісткове 1 кг упаковкаВ наявності
40 
Купити
+380 (95) 666-54-75
Заказы,оформление,консультации.
  • +380 (98) 563-62-73
+380 (95) 666-54-75
Заказы,оформление,консультации.
  • +380 (98) 563-62-73
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Опис товару

ІНСТРУКЦІЯ

щодо застосування м'ясо-кісткового борошна

 

СКЛАД І ФОРМА ВИПУСКУ

М'ясо-кісткове борошно є білковим кормом тваринного походження. Є хорошим джерелом макроелементів: кальцію містить 6,5-11,6%, фосфору 3,3-5,9%, натрію 1,5-1,6%. Має ряд корисних біологічно активних речовин. Склад і поживність коливаються в залежності від виду сировини. У борошні першого сорту вологи не більше 9%, жиру не більше 11%, золи не більш 28%, протеїну не менше 50%. У 1 кг такого борошна близько 0,8 кормової одиниці і близько 320 г перетравного протеїну.

За зовнішнім виглядом даний продукт являє собою суху розсипчасту масу зі специфічним запахом, може мати різні відтінки від сірого до бурого, і різну крупність помелу.

 

ФАРМАКОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ

М'ясо-кісткове борошно володіє високою харчовою цінністю і використовується як в натуральному вигляді, так і в якості преміксу для виготовлення комбікормів.

З допомогою м'ясо-кісткового борошна хорошої якості (1 і 2 сорт) досягається балансування незамінних амінокислот у комбікормі, крім метіоніну і цистину. У правильно виготовленої борошна з низьким вмістом склеропротеидов перетравність білка становить 85-90%.

Доброякісна м'ясо-кісткове борошно має мати кислотне число жиру не більше 25 мгКОН/г, перекисне число жиру – не більше 0,5% J (42 ммоль/кг). М'ясо-кісткове борошно є добрим джерелом вітамінів В1 особливо: рибофлавіну, холіну, нікотинової кислоти, кобаламін. У ній містяться деякі неідентифіковані екстрактивні корисні фактори, такі як кишковий ростовий фактор з шлунково-кишкового тракту свиней, фактор Аккермана, ростовий фактор, присутній в золі.

У м'ясо-кісткове борошно разом з м'язовою тканиною переходять деякі сполуки, які відіграють важливу роль в обміні речовин. Це: аденозинтрифосфорная кислота (АТФ), креатину (у вигляді креатинфосфату), глютамін і глютамінова кислота. Вільна глутамінова кислота, що міститься в м'язовій тканині, є носієм групи Н2 . При її недоліку може статися депресія росту курчат, в раціон яких введені синтетичні амінокислоти.

Інші ростостимулювальні і регулюють обмінні процеси речовини: жовчні кислоти, карнітин, пігменти, серотонін, соматропный гормон, глюкокортикоїдні гормони, тироксин і деякі інші потрапляють у м'ясо-кісткове борошно разом з: гіпофіза, щитовидної та паращитовидної залози, яєчниками, семенникамі, слизовою оболонкою шлунка, спинним і головним мозком, сычугом жуйних тварин, паренхиматозными органами (легені, селезінка, нирки, печінка).

В залежності від вмісту білка, жиру і мінеральних солей м'ясо-кісткове борошно поділяють на три сорти, інші її види виробляють одного сорту.

Якісні показники м'ясо-кісткового борошна

 

Показник

М'ясо-кісткове борошно

 

I

II

III

Масова частка, %:

     

вологи, не більше

9

10

10

протеїну, не менше

50

42

30

жиру, не більш

13

18

20

золи, не більше

26

28

38

клітковини, не більше

2

2

2

антиокислювачів, не більше

0,02

0,02

0,02

Вміст сторонніх домішок: металомагнітних, розміром до 2 мм, г/т

150

200

200

мінеральних, нерозчинних у соляній кислоті, %, не більше

1,0

1,0

1,0

Наявність патогенних мікроорганізмів

Не допускається

Загальна токсичність

Не допускається

 

 

СВІДЧЕННЯ

М'ясо-кісткове борошно використовується як корм для свійської птиці, свиней і для збагачення комбікормів для молодняку при відгодівлі сільськогосподарських тварин, великої рогатої худоби, птиці та риби. Додавання м'ясо-кісткового борошна дозволяє збільшити продуктивність корми, збагатити його протеїнами, корисними амінокислотами, вітамінами, мінералами корми і збільшити їх поживну цінність. Крім того, вона допомагає нормалізувати обмін речовин і підвищує поживні властивості корму.

 

ДОЗИ І СПОСІБ ЗАСТОСУВАННЯ

Дозування подається добавки варіюється і залежить від маси тіла тварини або птиці. Зокрема, для великого худоби ця норма визначена від 10 до 100 г на добу, дрібного – 8-20 р. У складі комбікорму це співвідношення рекомендовано 2-4% на 1 кг корму. Поросятам, ремонтному молодняку свиней і хрякам м'ясо-кісткове борошно включають в раціон до 15%, супоросним свиноматкам, откормочному поголів'ю свиней, курей-несучок та молодняку птиці – до 10%, частіше всього її вводять в раціон птахів у кількості 3-7% від маси сухих зерноборошняних кормів. М'ясо-кісткове борошно зазвичай додають в будь готовий вид корму, будь то сухий, вологий, змішаний. Після введення борошна в корм, не піддавати його тепловій обробці, оскільки при цьому втрачається велика частина білка і вітамінів.

 

ПОБІЧНІ ДІЇ

Надмірна кількість м'ясо-кісткового борошна в раціонах птиці може стати причиною захворювання її на подагру. При використанні завищеної кількості м'ясо-кісткового борошна тваринами може розвинутися захворювання амілоїдоз – порушення білкового обміну, що виражається в відкладення і накопичення в тканинах і органах білкових речовин з характерними фізико-хімічними властивостями.

 

ПРОТИПОКАЗАННЯ

Немає.

 

ОСОБЛИВІ ВКАЗІВКИ

При перегріві, неправильному зберіганні, після закінчення терміну придатності м'ясо-кісткове борошно небезпечна. Особливо небезпечний перегрів м'ясо-кісткового борошна, при якому може відбутися інтенсивне розкладання жиру з утворенням непредельного токсичного альдегіду акролина.

 

УМОВИ ЗБЕРІГАННЯ

Щільно закритим, у сухому (відносить. вологість не вище 75%), добре вентильованому приміщенні, недоступному для дітей та тварин місці, при температурі не вище +30 С. В закритій упаковці виробника термін придатності – 12 місяців.

 

Характеристики
Основні
ТипПротеїнові
ВидБВД
Застосування кормиПтахівництво
Країна виробникУкраїна
Інформація для замовлення
  • Ціна: 40 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner