Білковий корм тваринного походження. Виготовляється на М'ясокомбінатах та утильзаводах з туш, непридатних для харчових цілей, і загиблих тварин, боєнських відходів, відходів беконних та консервних підприємств, а також на звіробійних флотиліях з туш морських звірів. Сировину обробляють парою під тиском або варять у відкритих казанах, потім сушать і подрібнюють. М-к. м. сірувато-бурого кольору, із специфічним запахом.
Склад та поживність коливаються залежно від виду сировини. У борошні першого сорту вологи не більше 9%, жиру не більше 11%, золи не більше 28%, протеїну не менше 50%. В 1 кг такого борошна близько 0,8 кормової одиниці і близько 320 г перетравного протеїну. М-к. м. включають в основному раціони свиней, птиці, молодняку с.-г. тварин всіх видів і багато комбікормів.
Склад, опис:
М'ясо-кісткове борошно - білково-мінеральний корм для тварин, що широко застосовується в тваринництві.
Готове м'ясо-кісткове борошно являє собою сухий розсипчастий, без грудок, порошок сірого кольору, що має специфічний запах. Борошно складається з білка (50%), золи (35%), жирів (8-12%), води (4-7%).
М'ясо-кісткове борошно включають раціони птиці, свиней, молодняку сільськогосподарських тварин поліпшення білкового балансу раціону . Також м'ясо-кісткове борошно входить до складу комбікормів і кормів для домашніх тварин ( собак та котів).
Щоденне додавання в корм м'ясо-кісткового борошна в годівлі тварин дозволить:
збільшити продуктивність
збагатити протеїнами, амінокислотами, вітамінами, мінералами корму та збільшити їхню поживну цінність нормалізації обміну речовин скоротити витрату корму.
ВРХ - 0,1-0,2
свині – 0,2 – 0,3
Собаки, кішки:
- кошенята, цуценята - 3,0 - 5,0
- дорослі тварини – 0,4 – 0,6
- вагітні, лактуючі, бійцівські породи - 0,5 - 0,9 дорослі - 5 г/10 кг.
свині – 0,2 – 0,3
Кролики, нутрії – 0,5
Птах - 0,8 - 1,0
Зберігати в добре провітрюваному приміщенні при температурі не вище 25°С.
Основні | |
---|---|
Тип | Протеїнові |
Вид | БВД |
Застосування корми | Птахівництво |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 42 ₴