
Борошно-коственне 1 кг упаковка
- В наявності
40 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- +380 (98) 563-62-73
ІНСТРУКЦІЯ
для застосування М'ясокостінного борошна
СКЛАД І ФОРМА ВИПУСКА
М'ясосне борошно є білковим кормом тваринного походження. Є гарним джерелом макроелементів: кальцію містить 6,5-11,6%, фосфору 3,3-5,9%, натрію 1,5-1,6%. Має низку корисних біологічно активних речовин. Склад і поживність коливаються залежно від типу сировини. У борошно першого сорту вологи не більш ніж 9%, жиру не більш ніж 11%, золи не більш ніж 28%, протеїну не менш ніж 50%. В 1 кг такого борошна приблизно 0,8 кормової одиниці та приблизно 320 г перетравного протеїну.
За зовнішнім виглядом цей продукт являє собою суху розсипчасту масу зі специфічним запахом, може мати різні відтінки від сірого до бурого, й різну велику кількість помелу.
ФАРМАКОЛОГІЧНІ СВІЙСТВА
М'ясосне борошно має високу харчову цінність і використовується як у натуральному вигляді, так і як премікс для виготовлення комбікормів.
За допомогою м'ясокотного борошна гарної якості (1 і 2 сорт) досягається балансування незамінних амінокислот у комбікормі, крім метіоніну та цистину. У правильно виготовленого борошна, з низьким вмістом склеропротеїдів перетравлення білка становить 85-90%.
Доброякісне м'ясоносне борошно має мати кислотне число жиру не більш ніж 25 мгКОН/г, перекисне число жиру — не більш ніж 0,5% J (42 ммоль/кг). М'ясоносне борошно є гарним джерелом вітамінів В1 особливо: рибофлавіну, холіну, нікотинової кислоти, кобаламіну. У ній містяться деякі не ідентичні екстрактивні корисні чинники, як-от кишковий ростевий фактор зі шлунково-кишкового тракту USB, фактор Аккермана, паровий фактор, наявний у золі.
До м'ясокотного борошна разом із м'язовою тканиною переходять деякі сполуки, які відіграють важливу роль в обміні речовин. Це: аденозинтрифосфорна кислота (АТФ), креатин (у формі креатинфосфату), глутамін і глутамінова кислота. Вільна глутамінова кислота, що міститься в м'язовій тканині, є носієм групи Н2. У разі її браку може статися депресія росту курчат, до раціону, яким введені синтетичні амінокислоти.
Інші паростостимулювальні та регулювальні обмінні процеси речовини: жовчні кислоти, карнітин, пігменти, серотонін, соматропний гормон, глюкокортикоїдні гормони, тироксин і деякі інші потрапляють у м'ясокотне борошно разом із: гіпофізом, щитоподібним і паращитноподібною залозою, яєчнями, семінниками, слизовою оболонкою шлунка, спинним і головним мозком, сичугом жуйних тварин, паренхіматозними органами (легкі, селезінка, нирки, печінка).
Залежно від вмісту білка, жиру та мінеральних солей м'ясокостне борошно поділяють на три сорти, інші її різновиди виробляють одного сорту.
Якісні показники м'ясокотного борошна
Показник |
М'ясосне борошно |
||
I |
II |
III |
|
Масова частка, %: |
|||
вологи, не більш ніж |
9 |
10 |
10 |
протеїну, не менш ніж |
50 |
42 |
30 |
жиру, не більш ніж |
13 |
18 |
20 |
золи, не більш ніж |
26 |
28 |
38 |
клітковини, не більш ніж |
2 |
2 |
2 |
антиокислювачів, не більш ніж |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
Вміст сторонніх домішок: металомагнітних, розміром до 2 мм, г/т |
150 |
200 |
200 |
мінеральних, нерозчинних у соляній кислоті, %, не більш ніж |
1,0 |
1,0 |
1,0 |
Наявність патогенних мікроорганізмів |
Не допускається |
||
Загальна токсичність |
Не допускається |
ПОКАЗАННЯ
М'ясоносне борошно використовується як корм для свійської птиці,оловлі та для збагачення комбікормів для молодняка та під час відгодовування сільськогосподарських тварин, великої рогатої худоби, птиці та риби. Додавання м'ясокостного борошна дає змогу збільшити продуктивність корму, збагатити його протеїнами, корисними амінокислотами, вітамінами, мінералами корму та збільшити їхню поживну цінність. Крім того, вона допомагає нормалізувати обмін речовин і підвищує поживні властивості корму.
ДОЗИ І СПОСІБ ЗАСТОСУВАННЯ
Дозування поданої домішки варіюється й залежить від маси тіла тварини або птиці. Зокрема, для великої худоби ця норма визначена від 10 до 100 г на добу, дрібного — 8-20 . У складі комбікорму це співвідношення рекомендовано 2-4% на 1 кг корму. Поросятам, ремонтному молодняку кенгуру та хрякам м'ясокостне борошно містять раціон до 15%, супорошним свиноматям, відгодовуванням поголів'ю USB, курам-несушкам і молодняку птиці — до 10%, найчастіше її вводять в раціон птахів у кількості 3-7% від маси сухих зернових кормів. М'ясокостінне борошно зазвичай додають у будь-який готовий вигляд корму, чи то сухий, вологий, змішаний. Після введення борошна в корм, не піддавати його тепловій обробці, тому що водночас втрачається велика частина білка та вітамінів.
ПОБУДОВІ ДІЇ
Побуткова кількість м'ясокотного борошна в раціонах птиці може стати причиною захворювання її подагрою. Під час використання підвищеної кількості м'ясокотного борошна тваринами може розвинутися захворювання амілоїдоз — порушення білкового обміну, що виражається в відкладенні та накопиченні в тканинах і органах білкових речовин із характерними фізико-хімічними властивостями.
ПРОТИВОПОКАЗАННЯ
Ні.
ОСОБЛИВОСТІ ДОКАЗАННЯ
У разі перегрівання, неправильного зберігання, після закінчення терміну придатності м'ясоносне борошно небезпечне. Особливо небезпечний перегрів м'ясокостного борошна, за якого може статися інтенсивне розкладання жиру з утворенням непередального токсичного альдегіду акроліну.
УСЛОВЕ ЗБЕРІГАННЯ
Щільно закритим, у сухому (відносить. вологість не вище ніж 75%), добре вентильованому приміщенні, недоступному для дітей і тварин місці, за температури не вище ніж +30 С. У закритому пакованні виробника термін придатності — 12 місяців.
Основні | |
---|---|
Тип | Протеїнові |
Вид | БВД |
Застосування корми | Птахівництво |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 40 ₴