Корзина
436 отзывов
Надежный продавец Prom.ua
Заказать +380956665475 ViberЗаказать препараты
УкраинаСумская областьАхтыркаул. Батюка 36 А
+380956665475
+380956665475
+380985636273
Ветеринарные препараты и кормовые добавки от ветаптеки Захарченко О.В.
Корзина
Наличие документов
Знак Наличие документов означает, что компания загрузила свидетельство о государственной регистрации для подтверждения своего юридического статуса компании или физического лица-предпринимателя.

Як правильно вирощувати поросят.

Як правильно вирощувати поросят.

Тваринництво здавна було одним з основних видів діяльності у нашій країні. Сьогодні майже у кожному приватному господарстві населі є поросята, тому перед кожним господарем постає питання: як правильно вирощувати поросят. Якщо ви збираєтеся...

У поросят повинні бути довгий і прямий тулуб, широка спина. Провисла спина, перехват за лопатками, відвислість черева — ознаки слабкого розвитку мускулатури. Крижі мають бути рівні, окороки довгі, м'ясисті і добре виповнені. Дуже важливо, щоб у тварин були міцні й здорові ноги. У здорових поросят хвіст завжди сухий і чистий, скручений в петлю, у хворих — опущений, мокрий, облізлий. Особливу увагу слід звертати і на стан легенів. При їх захворюванні поросята дихають важко, з хрипами. Під час руху тварини з хворими легенями видно, що вона задихається або дихає часто і поверхнево, кашляє. Купуючи порося, бажано подивитися, як воно споживає корм, і брати те, яке з апетитом «хватом» їсть, а не смокче. При виборі поросяти треба також звертати увагу на його породу, оскільки від цього певною мірою залежать тип відгодівлі та якість продукції.

Придбавши порося,  важливо створити правильні умови утримання тварини. При погіршенні їх свині часто простуджуються і хворіють, що веде до зниження їхньої продуктивності.

Оптимальна температура повітря для поросяти має становити 18—22° С, для молочних поросят — 26—28°С з поступовим зниженням перед відлученням до 20—22° С, для поросят після відлучення — 18—20°С і для відгодовуваних свиней — 14—20° С. Не треба нехтувати температурними умовами-вони відіграють дуже важливу роль. Так при температурі вищій за означену норму поросята стають млявими, малорухливими і погано їдять. При температурі нижчій норми-поросята відстають у рості бо значна кількість енергії отриманої з кормом втрачається на обігрів тіла.

У приміщенні для свиней мають бути щільні непромерзаючі стіни, теплий водонепроникний дах, тверда іпідлога з достатньою кількістю підстилки, добре освітлення, вентиляція, канавки для стікання води і сечі.

Як би добре ви не доглядали за твариною, але рано чи пізно вона може захворіти. Щоб цього не сталося, перш за все потрібно зробити поросяті щеплення.

У віці 10-30 днів поросят необхідно щеплять від набрякової  хвороби, сальмонельозу та пастерельозу, ентерококкової інфекції (стрептококозу). Це самі небезпечні інфекційні захворювання молодняка свиней.

Дуже важливо перед щепленням зробити профілактичну дегельмінтізацію (обробку проти глистів). Гельмінти заважають формуванню іммунитету, сповільнюють розвиток і рост поросят. Препаратів для дегельмінтизації дуже багато, порадьтеся з ветеринарним лікарем що до вибору найоптимальнішого препарату.

У віці 60-70 днів поросят вакцинують проти хвороби Тешена та бешихи свиней.

Відгодівля — це заключний етап виробництва свинини. Правильно відгодувати свиню — це одержати за короткий строк найбільшу кількість високоякісної продукції при найменших витратах кормів. Результати відгодівлі залежать від породи, віку при постановці на відгодівлю, її тривалості, кількості та якості кормів, умов годівлі й утримання.  Якість м'яса і сала значною мірою залежить від якості корму під час відгодівлі тварин. При меншій кількості протеїну в кормі молоді свині нарощують більше сала і менше м'яса й навпаки. Майже всі корми, багаті на легкоплавкі жири (макуха, кукурудза, соя), при згодовуванні їх у великій кількості погіршують якість м'яса і сала. Негативно позначаються на якості свинини також водянисті корми — барда, жом, картопляні жмаки. За 1—1,5 міс до забою з раціону потрібно виключити рибу і рибне борошно, щоб запобігти неприємному запаху м'яса і сала. Краще у цей період використовувати ячмінь, горох, жолуді, буряки, зелену масу, сіно люцерни тощо. У домашніх умовах відгодовувати свиней дуже вигідно, оскільки, крім концентрованих кормів, їм можна давати кухонні й столові відходи, а також городину і звичайну траву.

У приміщенні для свиней можна часто бачити великі скупчення мух, які розташовуються і на тваринах, і на стінах. Всі вони можуть бути переносниками збудників сибірської виразки, туберкульозу, бруцельозу, бешихи свиней, чуми птахів, паратифу, гельмінтозів, кокцидіозів та ін

Боротьба з мухами повинна вестися постійно шляхом раціонального розміщення туалетів і гноєсховищ, регулярного застосування інсектицидних засобів.

 

Маючи необхідні знання і дотримуючись рекомендацій ветеринарів, виростити здорову свиню зовсім не складно, тим більш що тепер Ви знаєте як правильно вирощувати поросят.

Приватний лікар ветеринарної медицини Захарченко О.В. тел.0505301788

Другие статьи
  • Как правильно кормить собаку
    Я назвал эту статью «Как правильно кормить собаку» и название подразумевает что я сейчас дам ответы на все вопросы, и я знаю точно как правильно кормить щенка или взрослую собаку, или собаку в преклонном возрасте. На самом деле все не так просто.
  • Мифы об антибиотиках
    В прошлой статье https://vetapteka.sumy.ua/a366306-pro-antibiotiki.html мы узнали что такое антибиотики и когда их назначают. С момента изобретения антибиотиков, а это было в 1928 году, все что связано с ними обросло множеством мифов и страхов.